Știri

UE sprijină îmbunătățirea cooperării dintre Ucraina și Republica Moldova în ceea ce privește trecerea frontierei în cadrul culoarelor de solidaritate

În cadrul inițiativei privind culoarele de solidaritate, Comisia a sprijinit lucrările la acest punct de trecere a frontierei pentru a permite o mai mare fluiditate a traficului la frontieră, precum și o mai bună conectivitate între Ucraina, Republica Moldova și România.

Controalele comune la frontierele dintre Ucraina și Republica Moldova vor accelera procesul de trecere a frontierei în ambele direcții, permițând ca mărfurile transportate pe cale rutieră să ajungă mai rapid la destinație. În plus, UE a alocat până la 11 milioane EUR pentru alte lucrări substanțiale de renovare și pentru posibila extindere a punctului de trecere a frontierei, precum și pentru dezvoltarea altor infrastructuri de frontieră prioritare. Inaugurarea are loc în contextul discuțiilor periodice dintre UE, Ucraina, Republica Moldova, România și SUA cu privire la îmbunătățirea în continuare a eficienței coridorului Dunării pentru nevoile actuale și viitoare.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început