Știri

UE stimulează mobilitatea cu emisii zero prin finanțarea a 42 de proiecte în valoare de peste 424 de milioane EUR

Comisia anunță astăzi, 10 aprilie, selectarea a 42 de noi proiecte de instalare a unei infrastructuri pentru combustibili alternativi, care vor primi peste 424 de milioane EUR sub formă de sprijin din partea UE.

Aceste proiecte vor contribui la instalarea de puncte de reîncărcare cu energie electrică și de stații de realimentare cu hidrogen, precum și la electrificarea aeroporturilor, aducând astfel Europa mai aproape de obiectivele Pactului verde. Finanțarea va proveni din Mecanismul pentru infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIF), care face parte din Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE).

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Începând din 2021, UE a acordat peste 1,3 miliarde EUR mai multor proiecte prin intermediul AFIF, ceea ce a dus la instalarea a 26 396 de puncte de reîncărcare cu energie electrică și a 202 stații de realimentare cu hidrogen, precum și la electrificarea operațiunilor la sol în 63 de aeroporturi. Această ultimă cerere de propuneri a avut cel mai mare succes de până acum, atât din punct de vedere cantitativ, cât și din punctul de vedere al calității proiectelor, reflectând interesul tot mai mare pentru hidrogen și pentru infrastructura de reîncărcare cu energie electrică.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început