Știri

Un început în forță în 2024 pentru comerțul agroalimentar al UE

Astăzi, 25 aprilie, Comisia Europeană a publicat cel mai recent raport lunar privind comerțul care arată evoluția în ianuarie 2024 a importurilor și a exporturilor de produse agroalimentare din UE.

Conform principalelor constatări ale raportului, comerțul agroalimentar al UE a înregistrat o creștere pozitivă.

Excedentul comercial a ajuns la 5 miliarde EUR – în creștere cu 27 % față de ianuarie 2023. Exporturile de produse agroalimentare au ajuns la 18,4 miliarde EUR, ceea ce înseamnă o creștere de 2 % față de ianuarie 2023.

În ceea ce privește exporturile, Regatul Unit a rămas prima destinație a exporturilor UE, reprezentând 23 % din exporturi, cu o creștere de 8 % ca valoare față de ianuarie 2023. Exporturile către Statele Unite au crescut, de asemenea, cu 9 %. Au fost înregistrate creșteri semnificative ale exporturilor de măsline și ulei de măsline (+ 146 %), de preparate alimentare mixte (+ 10 %) și de zahăr și izoglucoză (+ 152 % ca volum). În schimb, au scăzut exporturile de uleiuri vegetale (– 43 %) și de produse lactate (– 7 %). Exporturile către China au scăzut cu 11 %, în principal din cauza prețurilor reduse ale anumitor produse, precum preparatele pe bază de cereale și carnea de porc.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început