Știri

Un nou sondaj Eurobarometru arată participarea activă a tinerilor la viața civică și democratică înainte de viitoarele alegeri europene

Înainte de alegerile europene care vor avea loc în perioada 6-9 iunie, Comisia a publicat astăzi, 13 mai, un sondaj Eurobarometru privind tineretul și democrația, care dezvăluie primele indicii că 64 % dintre tineri își declară intenția de a vota.

Cu toate acestea, în timp ce 38 % au indicat că consideră că votul este cea mai eficientă acțiune pentru a-și face auzită vocea, aproximativ 19 % au declarat că nu sunt interesate de politică, iar 13 % nu sunt interesate să voteze.

Sondajul a arătat că mulți tineri sunt activi și implicați: 64 % au declarat că au participat la activitățile uneia sau mai multor organizații în ultimele 12 luni. În plus, 48 % au raportat că au luat măsuri pentru a schimba societatea prin semnarea unei petiții, prin participarea la o manifestare sau prin trimiterea unei scrisori unui politician. În special, tinerii au fost activi pe teme legate de drepturile omului (34 %), schimbările climatice și mediu (33 %), sănătate și bunăstare (29 %) și drepturi egale, indiferent de gen, rasă sau sexualitate (29 %).

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început