Știri

Uniunea europeană a sănătății: o nouă abordare cuprinzătoare a sănătății mintale

Astăzi, 7 iunie, îndeplinind angajamentul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, din discursul privind starea Uniunii din 2022, Comisia adaugă un pilon la uniunea europeană a sănătății: o nouă abordare cuprinzătoare a sănătății mintale.

Această abordare reprezintă un prim pas important pentru a pune sănătatea mintală pe picior de egalitate cu sănătatea fizică și pentru a asigura o nouă abordare transsectorială a problemelor de sănătate mintală. Prin intermediul a 20 de inițiative emblematice și a unei finanțări din partea UE în valoare de 1,23 miliarde EUR prin diferite instrumente financiare, Comisia va sprijini statele membre, acordând prioritate cetățenilor și sănătății lor mintale.

Comunicarea de astăzi vine în timp util: înainte de pandemia de COVID-19, problemele de sănătate mintală afectau deja 1 din 6 persoane din UE, situație care s-a înrăutățit odată cu crizele fără precedent din ultimii ani. Costul lipsei acțiunii este semnificativ, ridicându-se la 600 de miliarde EUR în fiecare an.

Sănătatea mintală este importantă: elemente-cheie pentru abordarea problemelor de sănătate mintală

În contextul unor schimbări tehnologice, de mediu și societale semnificative, care afectează capacitatea oamenilor de a face față provocărilor, acțiunea UE în domeniul sănătății mintale se va concentra pe trei principii directoare:

(i) prevenirea adecvată și eficace,

(ii) accesul la asistență medicală și tratament în domeniul sănătății mintale de înaltă calitate și la prețuri accesibile și

(iii) reintegrarea în societate după recuperare.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început