Evenimente

Vizita echipei Euroscola de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț – eveniment ad-hoc

Competiția e strânsă pentru Euroscola în Piatra Neamț. În data de 17 octombrie, Centrul Europe Direct Nord-Est a primit vizita unui grup de 34 de elevi, de clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș”, printre care și autorii campaniei „Taica Negre”, avându-l ca personaj principal pe Ion Negre, directorul căruia i se datorează actualul sediu CNPR și transformarea gimnaziului în liceu. Această campanie este realizată de echipa Euroscola CNPR și coordonată de doamna profesoară Sonia Iacoban. 

Întâlnirea a avut ca temă centrală de dezbatere politica Uniunii Europene în domeniul educației și formării profesionale, implementată în principal prin agenții dedicate cercetării și dezvoltării, sisteme comune de referință și instrumente de promovare. Am discutat de asemenea despre factorii care influențează educația și formarea profesională și situația pieței locurilor de muncă din România.

În contextul efectelor celei de-a patra revoluții tehnologice asupra ocupațiilor, tinerii au avut ca teme de reflecție viitorul lor profesional, ocupațiilor pe cale de dispariție și posibilele profesii ale viitorului.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început