Ajuns la jumătatea perioadei de aplicare, Mecanismul de redresare și reziliență produce efecte concrete în întreaga UE prin reforme și investiții ambițioase
Astăzi, 21 februarie, Comisia a prezentat evaluarea la jumătatea perioadei de aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență (MRR), instrumentul de redresare al UE aflat în centrul planului de 800 de miliarde EUR NextGenerationEU (NGEU).
MRR, un instrument fără precedent din perspectiva amplorii și ambiției, a fost instituit în februarie 2021 și are dublul obiectiv de a ajuta statele membre să se redreseze în urma pandemiei de COVID-19 și de a consolida reziliența acestora, făcând economiile și societățile noastre mai verzi, mai digitale și mai competitive. Pe scurt, mai pregătite pentru viitor. Mecanismul a fost, de asemenea, vital pentru abordarea provocărilor urgente, cum ar fi impactul în lanț al războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.
În planurile lor de redresare și reziliență, statele membre au conceput reforme și investiții:
- în conformitate cu prioritățile UE în materie de politici verzi, digitale și sociale
- adaptate pentru a aborda provocările naționale identificate în cadrul semestrului european prin intermediul recomandărilor specifice fiecărei țări.
Evaluarea la jumătatea perioadei de aplicare prezintă modul în care MRR și-a atins obiectivele până în prezent.
[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.