Inca va puteti inscrie in competitia pentru Premiul Charlemagne pentru tineri europeni
Ai între 16-30 ani și coordonezi un proiect de dimensiune europeană? Din 15 octombrie, proiectele care promovează Europa în rândul tinerilor pot începe să concureze pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni. Proiectele câștigătoare nu numai că vor fi recunoscute la nivel european și în mass media, dar se vor bucura și de un premiul în bani pentru dezvoltarea inițiativei. Ai timp să te înregistrezi în concurs până la data de 25 ianuarie 2016.
Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Charlemagne din Aachen și este acordat anual pentru proiecte conduse de oameni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Proiectele câștigătoare trebuie să fie un model pentru tinerii care locuiesc în Europa și să ofere exemple practice europenilor care trăiesc împreună, ca o singură comunitate.
Cele trei proiecte câștigătoare (alese dintre cele 28 de proiecte nominalizate de către jurii naționale din fiecare stat membru al UE) li se vor acorda premii în valoare de 5.000 euro, 3.000 euro și 2.000 euro. Reprezentanții proiectelor vor fi invitați să viziteze Parlamentul European în Bruxelles sau în Strasbourg, în toamnă. Reprezentanții celor 28 de proiecte nominalizate vor fi invitați la ceremonia de premiere, pe data de 3 mai 2016 și la ceremonia Premiului Internațional Charlemagne al Orașului Aachen, două zile mai târziu, în timpul unei excursii de 4 zile în Aachen, în mai 2016.
Câștigătorii din 2015
Reprezentanții celor trei proiecte câștigătoare au fost invitați la Bruxelles pentru a întâlni deputați europeni, în perioada 14-15 octombrie 2015. Vezi galeria foto pentru a citi declarațiile despre premiu și beneficiile pe care le-au avut pentru proiectele lor.
Primul premiul a fost acordat studenților din Luxembourg, pentru proiectul @RealTime WW1, care constă în relatarea unor povești din timpul Primului Război Mondial pe Twitter. Premiul al II-lea a mers către proiectul Frontiera-Europeană, din Franța. Ei au creat un site cu povești despre viața de la frontierele europene și călătoriile dincolo de ele.
În acest an, pentru prima dată în istoria premiului Charlemagne s-au acordat 3 locuri pentru premiul al III-lea. Social Soccer Cup (Austria) – un turneu internațional de fotbal, care are scopul de a reuni tineri din diferite țări europene pentru a depăși prejudecățile și de a da startul altor proiecte comune; Antreprenoriatul, soluția împotriva șomajului (Cipru) – un proiect de schimb de tineri multicultural, care promovează discuțiile asupra șomajului, emigrării, antreprenoriatului și educației non-formale; Infoactualidad (Spania) – un ziar online pentru Facultatea de Științe ale Informaticii, Universitatea Complutense din Madrid.