Programul „Europa pentru cetateni” – oportunitati de finantare
Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a postat pe pagina sa informațiile și documentele necesare pentru depunerea de proiecte la următorul termen limită din 2 martie 2015. La acest termen se pot depune proiecte la Componenta 1 Memorie istorică europeană și la Componenta 2 Implicare democratică și participare civică, măsura 2.1 Înfrățirea orașelor, măsura 2.2 Rețele de orașe și măsura 2.3 Proiecte ale societății civile.
Pentru proiectele de Înfrățire a orașelor depuse la acest termen limită, perioada de eligibilitate a proiectelor a fost extinsă: aplicanții își pot planifica începerea activităților în intervalul 1 mai 2015 – 31 martie 2016. Totuși, din experiența beneficiarilor din anii anteriori și pentru a evita situații neplăcute (posibilitatea de a nu fi fost primită decizia de finanțare la momentul începerii activităților și de a solicita Agenției Executive modificarea calendarului proiectului), PEC România recomandă programarea activităților cel mai devreme la 3 luni după termenul limită de depunere.
De asemenea, Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a anunțat pe pagina sa http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/news/europe-for-citizens-programme-participating-countries_en că Muntenegru, Republica Serbia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, țări nemembre UE, au semnat memorandumuri de înțelegere privind participarea lor la programul Europa pentru cetățeni 2014-2020. Prin urmare, pot participa pe deplin la toate componentele programului Europa pentru cetățeni, fie ca aplicanți, fie ca parteneri în proiecte, organizații ale societății civile din toate domeniile, autorități locale, instituții de cultură și educație, memoriale etc. din aceste state.
Punctul Europa pentru cetățeni E-mail: info@europapentrucetateni.eu Web: www.europapentrucetateni.eu Tel / fax: 021 316 60 60