Raportul mondial privind crizele alimentare 2020: un apel ferm la acțiune pentru a preveni o catastrofă alimentară agravată de pandemia de coronavirus
Ieri, 21 aprilie, Rețeaua mondială împotriva crizelor alimentare (World Food Crisis Network), o alianță internațională de agenții ONU, guvernamentale și neguvernamentale, din care face parte și UE, a publicat ediția din 2020 a raportului său anual privind crizele alimentare.
Conform raportului, până la sfârșitul anului 2019, peste 135 de milioane de persoane din 55 de țări și teritorii se confruntau cu insecuritate alimentară gravă și aveau nevoie de asistență de urgență. În plus, peste 183 de milioane de persoane se aflau într-o situație tensionată cu privire la securitatea alimentară, existând un risc ridicat de a ajunge într-o situație de insecuritate alimentară gravă dacă se confruntă cu șocuri suplimentare, ceea ce este deosebit de îngrijorător având în vedere evoluția preconizată a pandemiei de coronavirus. În același timp, 17 milioane de copii din întreaga lume erau slăbiți cu emaciere musculară din cauza malnutriției acute și nu mai puțin de 75 de milioane de copii erau subdezvoltați din cauza malnutriției cronice. Rețeaua mondială împotriva crizelor alimentare a avertizat că situația ar putea continua să se înrăutățească în 2020 din cauza impactului pandemiei de coronavirus și și-a exprimat angajamentul ferm de a sprijini în continuare milioanele de persoane vulnerabile din întreaga lume care suferă deja de insecuritate alimentară și de malnutriție acută, care le amenință atât viața, cât și mijloacele de trai. Mai multe informații sunt disponibile online.
Imagine și informație preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.