Știri

Răspunsul mondial la coronavirus: Podul aerian umanitar al UE către Afganistan și alte forme de sprijin

Ca parte a răspunsului mondial al UE la criza provocată de coronavirus, un zbor efectuat în cadrul podului aerian umanitar al UE va pleca pe 15 iunie de la Maastricht, din Țările de Jos, spre Kabul, în Afganistan. Zborul, care va livra unor parteneri umanitari finanțați de UE 100 de tone de materiale destinate salvării de vieți omenești, este finanțat în totalitate de UE și face parte dintr-o serie de zboruri efectuate actualmente în cadrul podului aerian către zone critice ale lumii.

UE oferă, de asemenea, un nou pachet de ajutoare în valoare de 39 de milioane EUR pentru a întări răspunsul la criza provocată de coronavirus, precum și pentru a ajuta victimele războaielor, ale strămutării forțate și ale dezastrelor naturale din Afganistan.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „În această perioadă dificilă, UE continuă să le ofere sprijin persoanelor celor mai vulnerabile din Afganistan. Pandemia de COVID-19 creează provocări logistice de mare amploare pentru comunitatea umanitară, în timp ce nevoile rămân ridicate în domenii critice. Grație acestui pod aerian, UE oferă asistență vitală, cum ar fi alimente, asistență nutrițională, apă și adăposturi, pentru a se asigura că ajutorul ajunge la un număr cât mai mare de persoane cu putință și pentru a contribui la sprijinirea populației din Afganistan.”

Proiectele umanitare ale UE în Afganistan se concentrează pe furnizarea de asistență medicală de urgență, de adăposturi, de asistență alimentară, de acces la apă curată și la instalații sanitare, precum și de diferite servicii de protecție menite să sprijine femeile și copiii.

Din 2019, au fost alocate aproape 100 de milioane EUR sub formă de ajutor umanitar pentru a le furniza categoriilor celor mai vulnerabile asistență de urgență.

În plus, mecanismul de răspuns în situații de urgență finanțat de UE le oferă sprijin persoanelor strămutate recent în întreaga țară. În 2019 și 2020, mecanismul a furnizat ajutor (apă curată și acces la servicii de salubrizare) unui număr de 400 000 de persoane în toate provinciile.

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 

 

Articole similare

Butonul înapoi la început