Știri

Reprezentanța Comisiei Europene în România pune Noul Bauhaus European pe agenda industriilor creative

Reprezentanța Comisiei Europene în România semnează astăzi, 13 decembrie, un parteneriat cu The Institute, ce va avea ca scop promovarea unuia dintre proiectele fanion ale Comisiei – Noul Bauhaus European.

Reprezentanța Comisiei Europene în România semnează astăzi, 13 decembrie, un parteneriat cu The Institute, un ONG cu carater autonom care susține interesele comunității creative din România, ce va avea ca scop promovarea unuia dintre proiectele fanion ale Comisiei – Noul Bauhaus European. Inițiativa își propune ca în 2022 să creeze o comunitate creativă la nivel local, dornică să imagineze și să genereze noi scenarii și moduri de a trăi și de a locui împreună.

”Am semnat astăzi un parteneriat cu The Institute din dorința de a pune pe agenda românească și de a promova la nivel local moduri noi de a trăi și de a lucra, moduri care țin cont de dimensiunea estetică, dar și de conceptul de sustenabilitate. Este un moment cât se poate de potrivit, mai ales în acest context post-pandemic în care continuăm să ne descoperim zilnic noi metode de a ne reinventa stilurile de viață. Prin acest proiect ne propunem, așadar, să declinăm obiectivele Noului Bauhaus European la prezentul românesc ”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene.

Noul Bauhaus European este un proiect strategic care combină viziunea majoră a Pactului Verde european cu o schimbare concretă pe teren. O schimbare care ne îmbunătățește viața de zi cu zi și pe care oamenii o pot atinge și simți – în clădiri, în spații publice, în orașele și satele noastre.

Parteneriatul încheiat cu The Institute va lua startul în martie 2022 și va continua să se deruleze pe parcursul întregului an prin înființarea unui Bauhaus Hub în cadrul căruia se vor organiza apoi o serie de evenimente – de la indexarea și promovarea proiectelor locale relevante în procesul de regenerare urbană, la conferințe, workshopuri și expoziții pe teme legate de revitalizarea spațiilor cu ajutorul industriilor creative.

Bauhaus Hub își dorește ca, în final, să coaguleze cât mai mulți membri care aparțin comunităților creative din toată țara – arhitecți, artiști, designeri, manageri culturali, studenți, ingineri, profesioniști în domeniul eficienței energetice – care să își pună la comun expertiza și ideile și să construiască spații de viață sustenabile în România. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început