Știri

Descoperire importantă în ce privește cancerul

O echipă de cercetători de la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB) a definit, pentru prima dată, fazele de creștere ale unei tumori canceroase și a identificat tipurile de celule tumorale care produc metastaze în cazurile de cancer de piele și mamar. Aceasta a beneficiat de finanțare nerambursabilă din partea Consiliului European de Cercetare (CEC) pentru descoperirile sale, ce reprezintă un mare pas înainte în domeniu, în condițiile în care cazurile de cancer de piele au cea mai ridicată rată de incidență la nivel mondial, iar cele de cancer mamar sunt cel mai frecvent întâlnite în rândul femeilor.

Comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: „Sunt extrem de încântat să aflu că, încă o dată, cercetătorii finanțați de CEC au descoperit o cale pentru a soluționa un – permiteți-mi să-l numesc astfel – mister medical. Lupta împotriva cancerului este o misiune esențială a comunității științifice. Această descoperire subliniază importanța cercetării, bazată pe curiozitate, și cât de mult contribuie ea la dezvoltarea societății noastre.” 

În ultimii 10 ani, profesorul Cédric Blanpain, liderul echipei, a beneficiat de grant-uri în valoare de 4 milioane de euro în sprijinul cercetărilor sale privind cancerul și al recentelor descoperiri. Acestea din urmă au fost prezentate în revista Nature; potrivit lor, echipa de cercetători a identificat cel puțin șapte tipuri diferite de celule tumorale și a demonstrat că nu toate funcționează la fel și nici nu produc toate metastaze. Descoperirile vor avea implicații majore pentru diagnosticarea, evoluția și tratamentul pacienților cu cancer.

Informație preluată de la Reprezentanța Comisiei Europene în România. 

Pentru știrea completă, vă rugăm accesați Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Copyright imagine AP

Articole similare

Butonul înapoi la început