Evenimente

Conferința Europeană Educația Viitorului – Teach for Future

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est prin Centrul Europe Direct Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, organizează în parteneriat cu Asociația Europeană de Educație Digitală DLEARN, a III-a ediție a Conferinței Europene Educația Viitorului – Teach for Future, care va avea loc în data de 17 decembrie 2020, online, în intervalul orar 11.00 – 17.30, ora României.
 
Sistemele educaționale din întreaga lume se confruntă cu o provocare fără precedent ca urmare a închiderilor masive de școli, ca parte a eforturilor de sănătate publică pentru limitarea răspândirii COVID-19. Agențiile guvernamentale lucrează cu organizații internaționale, parteneri din sectorul privat și societatea civilă pentru a oferi educație de la distanță printr-un mix de tehnologii pentru a asigura continuitatea studiului pentru toți și învățării bazate pe curriculum. Stabilirea sau extinderea strategiilor de învățare la distanță reprezintă un răspuns sectorial la întreruperea bruscă a proceselor educaționale ca urmare a închiderii neașteptate a școlii. Aceste strategii sunt ghidate de o preocupare pentru echitate și incluziune. Planificarea unor strategii de învățare la distanță mai cuprinzătoare ar trebui, totuși, să fie ghidată atât de nevoile imediate de atenuare, cât și de obiectivele pe termen lung. Dincolo de răspunsul la criza actuală, eforturile de desfășurare a învățării la distanță la scară largă la toate nivelurile educației oferă lecții valoroase și pot pune bazele unor obiective pe termen mai lung de construire a unor sisteme de educație mai deschise, incluzive și mai flexibile, după ce pandemia COVID-19 va trece.
 
În această ediție a conferinței, se va discuta despre „puterea transformatoare” a educației, pentru dezvoltarea durabilă a lumii în perioada post-Covid-19. Participanți din 11 țări membre UE își vor împărtăși experiențele de integrare creativă a educației digitale și la distanță și vor furniza exemple de bună practică despre modul în care se pot construi structuri care să asigure învățarea la toate vârstele.
 
Această conferință are ca scop promovarea utilizării noilor tehnologii și metodelor de predare ale secolului XXI, care trebuie introduse pe scară largă în sistemul de învățământ european pentru a canaliza și adapta inteligența noilor generații de copii, tineri și adulți, atașați provocărilor extrem de dinamice ale lumii de azi. În plus se va discuta despre provocările cu care se confruntă sistemul de învățământ actual, despre soluțiile implementate de guverne și de școli, precum și despre impactul emoțional, social și psihologic al învățământului online asupra elevilor și părinților.
 
Evenimentul este dedicat cadrelor didactice și formatorilor.
 

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început