Evenimente

Laboratorul de creativitate pentru profesori – Eveniment IV

Centrul de Informare Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul structurii gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a derulat modulul de cursuri denumit Laborator de creativitate pentru profesori/Creativity Teaching Lab, centrat pe creativitate și digitalizare a procesului de predare din învățământul preuniversitar.

Laboratorul de creativitate pentru profesori este o campanie de instruire a personalului didactic, în vederea încorporării în procesul  de predare a unor abordări, metode și tehnologii actuale, cu scopul creșterii eficienței și atractivității procesului educațional. Evenimentul a cuprins patru sesiuni de curs, adresate cadrelor didactice din învățământul gimnazial și liceal. Prima sesiune a avut loc pe 7 iunie, în cadrul Simpozionului Internațional „Școala modernă”, la Casa Corpului Didactic Piatra Neamț. Cele trei sesiuni de cursuri din luna noiembrie au avut câte o tematică specifică și s-au desfășurat timp de trei ore zilnic, pe 8, 9 și 10 noiembrie.

Întâlnirea de încheiere a laboratorului de creativitate pentru profesori a avut loc pe 10 noiembrie și a fost dedicată informării pe teme europene, discutării situației domeniului învățământului pe plan european, statistici, măsuri, politici europene. S-a vorbit de asemenea despre beneficiile programului Erasmus+, care împlinește anul acesta 30 de ani de existență și este poate cel mai amplu program dedicat acestui domeniu și una din cele mai apreciate inițiative ale Uniunii Europene. Din tematica europeană nu putea lipsi discursul despre Starea Uniunii, rostit de Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în septembrie 2017, prin care s-a făcut o evaluare la zi a proiectului european și s-au trasat principalele direcții de urmat pentru viitorul Uniunii Europene. În partea a doua a întâlnirii a fost prezentat conceptul de laborator de creativitate și modul în care acesta se poate implementa în școală.

Cursul a întrunit un număr de 40 de participanți, cadre didactice de la școli și licee din Piatra Neamț și Bicaz. Per ansamblu, această inițiativă a fost primită foarte bine de cadrele didactice care și-au exprimat dorința de a o repeta.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început